Agfa Iso Rapid I




Agfa Iso-Rapid I
Tillverkad i Tyskland mellan 1965-68. Kostade ny ca SEK 100 (vilket motsvarar ca 950:- i dagens penningvärde). Kameran saknar automatik, har en fast bländare på 8.5 och två slutartider; 1/80 för soligt väder och 1/40 för blixt och mulet väder. Optik är en Agfa Isinar 42/8.5 med fixfocus, dvs ingen avståndsinställning.
Kameran laddas med Rapidkassett, negativformat 24x24 mm, 16 bilder (tillverkas inte längre, men det går utmärkt att använda vanlig 135-film som man laddar i en tom Rapid-kassett. Kameran har blixtsko för elektronblixt.
Iso-Rapid är klassiskt kantig och stilren. En trevlig titta å tryck kamera. 50:- med två kassetter kan nog ses som ett rimligt dagspris.
Här finns mer info från en entusiast och även bilder tagna med en Iso-Rapid.




2 kommentarer:

  1. Två kassetter...? skall man ladda över filmen i en tom kassett och sedan fotografera och låta den gå över i en andra kassett under fotograferingen. Eller hur gör man?
    -har bara en kassett.

    SvaraRadera
  2. Måste ha två. Rapidfilm levereras i kassett. Det är vanlig 135 film så det går säkert att ladda själv, men då måste man såklart ha en kassett. Hör med nån äldre fotobutik eller butik med labb. Fråga efter rapidkassett. Har man tur så....

    SvaraRadera